Veliki test serumov za obraz s hialuronsko kislino 2022

Vitamin-C-serum-za-obraz

Na testu so primerjali več kot 30 izdelkov in jih temeljito preverili. Mnogi proizvajalci svoj serum za obraz s hialuronsko kislino hvalijo kot najboljši. Toda kaj je pomembno pri dobrem serum za obraz? Da lahko učinkovito blaži gube, mora dober serum za obraz s hialuronsko kislino vsebovati visokokakovostno, nizko molekularno hialuronsko kislino. Če pa izdelek vsebuje samo visokomolekularno hialuronsko kislino, je praktično neuporaben, saj visokomolekularna hialuronska kislina zaradi svoje molekularne velikosti ne more prodreti v kožo. V našem testu vam razložimo, kateri izdelek vsebuje najučinkovitejše sestavine in tako doseže najboljši učinek proti starostnim gubam.

1 .mesto: Vitamin C serum za obraz – Gaia naturelle

Res je serum ne vsebuje hialuronske kisline ampak v kombinaciji z njihovo naravno kremo z hialurosnko kislino in MSM. Vitamin C serum je obnovitveni serum z visoko koncentracijo čistega in stabilnega vitamina C v oljni osnovi.

Kombinacija derivata vitamina C, skvalana, šipkovega olja, vitamina E, bisabolola in koencima Q10 uspešno ščiti kožo pred okoljskimi dejavniki, poskrbi za enakomeren in sijoč ten kože in pozitivno vpliva na videz brazgotin ter odpravlja suh in grob videz kože.

Nenadomestljiv izdelek pri negi kože

Serumi za obraz so lahke tekočine ali geli na oljni ali vodni osnovi. Vsebujejo visoke koncentracije aktivnih sestavin, ki kožo izredno navlažijo in/ali nahranijo ter se zlahka vpijejo, ko jih nanesete na kožo.

Serumi za obraz veljajo za nenadomestljive izdelke pri negi kože. Zakaj?

Zato ker so namenjeni prodiranju globoko v kožo in dostavljanju ciljno usmerjenih sestavin. To pomeni, da na kožo delujejo veliko močneje in globlje kot sama krema za obraz.

Serumi za obraz se običajno ukvarjajo z različnimi težavami kože, kot je preprečevanje staranja kože, posvetlitev kože in preprečevanje aken.

Kakšne učinke ima vitamin C serum?

Vitamin C, znan tudi kot askorbinska kislina, ima poleg številnih pozitivnih učinkov na telo, tudi izjemne učinke na izgled/zdravje naše kože.

  • Spodbuja tvorbo kolagena, ki zmanjšuje drobne linije in gube ter skrbi za elastičnost kože
  • Ščiti kožo pred prostimi radikali
  • Blaži hiperpigmentacijo in ustvarja bolj enakomeren ten kože
  • Lahko zmanjša vnetje, ki ga povzročijo akne
  • Posvetli kožo, ne da bi spremenil barvo kože

Katere sestavine vsebuje Vitamin C serum?

Derivat vitamina C – V serumu je kot sestavina uporabljen derivat vitamina C in sicer askorbil tetraisopalmitat. Ima enake učinke kot askorbinska kislina, vendar študije kažejo, da je v primerjavi z askorbinsko kislino veliko bolj stabilen, poleg tega ne peče in je zato primeren tudi za občutljivo kožo.

Skvalan – je derivat skvalena, ki je naravna sestavina človeškega sebuma. Našo kožo mehča in izboljšuje njeno strukturo, hkrati pa popravlja porušeno funkcijo lipidne bariere in preprečuje dehidracijo kože. Prav tako naj bi pomagal preprečevati nastanek starostnih peg in zmanjševal videz gub.

Šipkovo olje –  Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov in nenasičenih maščobnih kislin, nudi zaščito pred vnetji in oksidativnim stresom. Študije kažejo, da ima pozitiven učinek na suho kožo, kožo z  ekcemi, dermatitis ali luskavico. Zmanjša oziroma izboljša videz brazgotin in je učinkovito tudi pri opeklinah, saj zmanjšuje rdečico in pomaga pri hitrejši obnovi.

Vitamin E – se v kozmetičnih izdelkih pogosto pojavlja pod imenom tokoferol. Je naravno prisoten antioksidant, ki ščiti kožo pred prostimi radikali.  Povečuje tudi vlažnost kože, saj je topen v maščobi. Posledično lahko prodre globoko v kožo in ohrani lipide v koži, hkrati pa zdravi zunanji sloj kože. Vitamin E ”zapre” razpoke v koži in s tem prepreči uhajanje vlage, s čimer kožo ohrani hidrirano in čvrsto.

Bisabolol – je najbolj poznan po svojem protivnetnem in delovanju. Poleg tega ne draži, pospešuje celjenje ranic, deluje protimikrobno in pomirja kožo. Študije kažejo na to, da bisabolol pripomore k regeneraciji kože, poškodovane od UV-žarkov. Deluje lahko kot penetrator, kar pomeni, da lahko globoko prodre v kožo in pospešuje prodiranje drugih učinkovin. Poleg tega je sestavina, ki je zelo nežna na koži in ne povzroča alergij.

Koencim Q10 – Poleg tega, da nam pomaga tvoriti energijo ima tudi močne antioksidativne lastnosti. Te mu omogočajo, da nevtralizira proste radikale, ki nastanejo zaradi zunanjih dejavnikov, kot so UV-žarki in onesnaženost. Zadostna količina koencima Q10 lahko tudi pospeši tvorjenje kolagena in elastina ter s tem upočasni staranje kože.

2. mesto: BAINE BOTANIQUE

Serum za obraz hialuronske kisline iz našega testa vsebuje največji delež nizkomolekularne hialuronske kisline od več kot 30 testiranih izdelkov. Visokokakovostni serumi s hialuronsko kislino morajo vsebovati zelo visok delež nizkomolekularne hialuronske kisline, saj le ta lahko prodre v kožo in tam razvije svoj blažilni učinek. Visokomolekularna hialuronska kislina se po drugi strani usede le na površino kože, kar pomeni, da se z gubami ne more spopasti.

Naši testi kažejo: prve gube se zmanjšajo le nekaj dni po prvem nanosu. Koža postane opazno bolj čvrsta in učinkovito se preprečuje suhost kože.

13 od 15 preizkuševalcev je lahko potrdilo, da so bili prvi rezultati vidni kmalu po prvi uporabi. Že prvi večer prvega dne, ko je uporabila serum za obraz, je večina ljudi občutila jasen občutek zategovanja. Prav tako so se občutno zmanjšale nečistoče kože.

Uporaba in trajanje

Serum za obraz nanesemo na obraz in dekolte zjutraj in zvečer. Navedeno je, da steklenica zadostuje cca za 30 dni uporabe. Naši preizkuševalci so celo poročali o 40 dneh.

Kozmetika iz našega testa se oglašuje z dolgotrajnim učinkom. Je ta reklamna obljuba resnična?

Naši preizkuševalci so dosegli izjemne rezultate pri uporabi serum za obraz s hialuronsko iz našega testa. Od testa je zdaj preteklo približno 5 mesecev in izboljšana polt se je ohranila pri večini naših preizkuševalcev. To je predvsem posledica dejstva, da serum za obraz zaradi različnih sestavin, ki jih vsebuje, spodbuja proizvodnjo lastne hialuronske kisline v telesu. Na ta način rezultati trajajo zelo dolgo.

Od katere starosti je primeren serum za obraz in koliko so bili stari naši testiranci?

Številne uporabnice so nas že spraševale, ali je serum primeren tudi za mlajše med 20. in 25. letom, saj mnogi menijo, da je takšen serum le za boj proti gubam v starosti. Serum za obraz hialuronske kisline iz našega testa razkrije svoj vlažilni učinek in boj proti nečistočam kože, zlasti pri mlajših ljudeh. Naših 15 preizkuševalcev je bilo starih od 20 do 55 let

Koliko steklenic tega izdelka bi moral kupiti, da bi dosegli in ohranili optimalne rezultate?

Serum za obraz deluje zelo hitro, vendar ga morate kupiti vnaprej. Žal proizvajalec dovoljuje največ 3 stekleničke na naročilo – zdi se, da je naval na izdelek izjemno velik. V naši testni fazi smo pogosto opazili, da je serum za obraz razprodan. Da bodo rezultati optimalni, naročite vsaj 2 kompleta. V primerjavi z drugimi serumi hialuronske kisline je to zelo malo.

Vonj, konsistenca, čas izpostavljenosti

Že ob prvem nanosu so naši preizkuševalci opazili, da se serum za obraz popolnoma vpije že po 2 minutah. To je posledica ogromne količine hialuronske kisline, ki jo vsebuje serum. Večini se je vonj zdel zelo prijeten. Tudi konsistenca je optimalna: ni preveč tekoča, tako da se lahko optimalno nanese na kožo in dekolte.

3 mesto: Satin Naturel

Ta dragocen serum z visoko koncentracijo multimolekularne hialuronske kisline (preberi več) izboljša ravnotežje vlage in elastičnost kože.

Koža lahko dolgoročno shrani več vlage in je od znotraj oblazinjena. Gube so zglajene in preprečene, vaša polt pa je videti polna, sveža in sijoča.

Organska osnova aloe vere v kombinaciji z botaničnimi izvlečki prav tako podpira revitalizacijo vaše kože in zagotavlja, da je vaša koža takoj sveža in negovana.

3 mesto: KU2 Cosmetics Hyaluronsäure Serum

Naš serum za obraz proti staranju Rose Renew nudi koži številne prednosti. Za sijočo kožo z zaželenim naravnim sijajem: ta učinkovit serum za obraz optimizira zdravje kože, gladi drobne linije in gube ter vlaži. Serum za obraz se brez težav razporedi po koži. Uporabljajte zjutraj in zvečer. Serum za obraz je idealen tudi kot podlaga za ličila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *