3 razlogi zakaj izbrati naravno kozmetiko

Naravna kozmetika

Kljub temu, da postaja naravna kozmetika (kreme za obraz, serumi, losjoni za telo,..) v zadnjem času veliko bolj priljubljena, se povprečna ženska še vedno v veliki meri zanaša na konvencionalno kozmetiko. Čeprav se vsi zavedamo, da vse te umetne snovi v resnici ne morejo biti dobre za nas, se je še vedno poslužujemo.

Običajno gre namreč tudi za cenovno ugodnejše kozmetične proizvode, ki temeljijo na sintetično pridobljenih sestavinah. Tovrstni izdelki v velikem deležu vsebujejo umetno pridobljene sestavine, ki delujejo na kožo zgolj površinsko in kratkoročno.

Izbiri kozmetike in branju liste sestavin zato velja nameniti nekaj več pozornosti in radovednosti. V tem članku vam predstavljam 10 razlogov zakaj izbrati naravno kozmetiko.

Naravni izdelki za nego kože ne vsebujejo škodljivih sestavin

Naravna kozmetika je tista, ki jo v glavnem sestavljajo naravne maščobe, rožne vodice, rastlinski izvlečki in eterična olja. Primer nekaterih sestavin v naravni kozmetiki:

Jojobino olje
Jojobino olje

Jojobino olje – kemijska sestava jojobinega olja je zelo podobna naravnemu sebumu kože, tako da se z lahkoto absorbira in nahrani tudi globlje plasti kože. Učinkovito je pri zaviranju nastanka gub, uravnava vlažnost in ohranja elastičnost kože. Jojobino olje je primerno za vsak tip kože, še posebej pa ustreza občutljivi in problematični (aknasti) koži.

Karitejevo maslo – je bogato z maščobnimi kislinami, provitaminom A, vitaminoma E in F in manjšim deležem alantoina, kar je idealna sestava za nego suhe in zrele kože. Koža je že po nekaj dneh bolj mehka in nežna.

Hidrolat smilja – je odličen za nego zrele kože. Smilj obnavlja kožo in tudi spodbuja nastajanje kolagena. Odlično se obnese tudi pri negi problematične kože, saj deluje pomirjujoče in pospešuje regeneracijo kože.

Hyaluron Face cream

Hyaluron Face cream – naravna vlažilna krema za obraz s hidrolatom smilja.

Kokosovo olje – Kokosovo organsko, hladno stiskano maslo (olje) je pravi balzam za kožo. Bogato je z vitamini A, B in E, ki kožo vlažijo in nahranijo. Kokosovo olje varuje kožo pred nastankom prostih radikalov. Zaradi svoje izjemne vpojnosti globoko v kožo, jo krepi in pomlajuje.

Te sestavine kožo oskrbijo z vitamini, esencialnimi maščobnimi kislinami in antioksidanti, ki podprejo naravne procese kože. Poskrbijo za izdatno hranilno nego, zaščito, ter globinsko obnavljanje kože.

Po drugi strani pa lahko v konvencionalni kozmetiki zasledimo škodljive kemikalije kot so npr. svinec, ftalati, parabeni, oktinoksati in siloksani. Problem je to, da lahko te škodljive kemikalije zlahka prodrejo v človeško kožo.

Naravna kozmetika ima ”naraven” vonj

Za dišavo naravne kozmetike se praviloma uporabljajo izvlečki pravih rastlin, kamor uvrščamo hidrolate in eterična olja. Vonj naravne kozmetike je seveda drugačen kot vonj konvencionalne kozmetike, lahko pa vam zatrdimo, da boste po uporabi naravne kozmetike skozi daljše časovno obdobje, na svojo kožo težko nanašali močno dišečo “navadno kozmetiko”.

Vonj naravne kozmetike

Vseeno tudi pri uporabi naravne kozmetike velja previdnost. Precej visok odstotek ljudi se namreč tudi na dišave in eterična olja odziva z alergijsko reakcijo. Vsa naravna kozmetika Gaia Naturelle vsebuje nežno naravno dišavo mandlja, balzami za ustnice pa so odišavljeni z eteričnimi olji.

Naravna kozmetika je nežna do vaše kože in okolja

Številna tradicionalna kozmetika deluje dobro in hitro, vendar za kakšno ceno. Sestavine v naravni kozmetiki, morda delujejo počasneje, vendar so zagotovo boljše za vaše zdravje tudi na dolgi rok. Naravni izdelki za nego kože se začnejo z naravnimi sestavinami, ki se pridelujejo in proizvajajo po trajnostnih praksah. Ker v teh izdelkih ni grobih kemikalij, se v odtok in nazaj v zemljo odvaja bistveno manj odpadkov in toksinov. Ko izberete naravne kozmetične izdelke, ne naredite le čudežev za svojo kožo in notranje zdravje, temveč tudi pozitivno vplivate na naše okolje.

Naravna kozmetika je okolju prijazna
Naravna kozmetika je okolju prijazna

Na drugi strani imamo konvencionalno kozmetiko, pri kateri je sicer na voljo veliko več spojin, vendar lahko konvencionalna kozmetika vsebuje precej iritantov. Kožo dražijo različne kemikalije, najpogosteje pa previsok odstotek alkohola in parfumov. Poleg tega ima konvencionalna kozmetika tudi negativen vpliv na okolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *