6 nasvetov za nego kože

Dobro navlažena koža pomeni srečno in zdravo kožo v prihajajočih zimskih mesecih. Ker pa je v zraku manj vlage, je koža manj dovzetna za naravno sprejemanje vlage, zato se lahko pojavi suha in srbeča koža, ki jo zlahka razdražimo.

Umetna, električna ali infrardeča toplota je pogosto suha, kar lahko škoduje kožni pregradi. Prekinitve zunanjih plasti kože pomenijo izgubo hidracije in vnetje. Poleg tega je koža oropana eteričnih olj, ki so potrebna za pravilno delovanje bariere.

Če vam uspe ohraniti zdrav videz kože, ki jeseni in pozimi ni videti posušena in brez sijaja, potem to počnete pravilno. V nadaljevanju dermatologi delijo svoje najboljše nasvete za zdravo in sijočo kožo to zimo.

  1. Pametno umivanje

Pogosta zimska napaka pri negi kože je umivanje z grobim čistilnim sredstvom, čeprav je boljša izbira sredstvo brez sulfatov. Cilj čistilnih sredstev je odstraniti umazanijo, ne da bi kožo oropali olj, ki so bistvena za zaščitno funkcijo.

Čistilna pena za obraz

Poleg tega pozimi koža potrebuje vsako dodatno vlaženje, ki ga lahko dobi.Za mnoge ljudi so odlična izbira čistilne pene za obraz, ki so zelo nežne do kože. Nazadnje si obraza ne umivajte z vročo vodo, ampak raje z mlačno, da preprečite nadaljnje izsuševanje.

  1. Vsak dan uporabljajte zaščito pred soncem

Sonce si ne vzame prostega dne in pozimi niste nič manj dovzetni za poškodbe zaradi sonca kot poleti. Zaščita pred soncem pomembna vse leto, ultravijolični žarki lahko prodirajo skozi oblake nekateri pa tudi skozi okna. Sneg pozimi pa odbija ultravijolično svetlobo, kar povečuje tveganje za sončne opekline.

Zato v hladnejših mesecih izberite bogato, kremasto zaščito pred soncem z vlažilnimi sestavinami za dodatno vlago. Priporočamo kremo z zaščitnim faktorjem z vlažilnimi sestavinami, ki podpirajo kožno pregrado, kot so hialuronska kislina, ceramidi, vitamin E in skvalen.

  1. Namažite se z oljem za obraz

Olja za obraz dodajo zaščitno plast pred zimskimi škodljivimi vplivi, ki lahko pustošijo na koži. Nudijo lahkotno vlaženje, naravno mehčanje ter koži zagotavljajo visoko vsebnost maščobnih kislin in antioksidantov.

Olja se običajno nahajajo na površini kože in jo ščitijo, hkrati pa ji dajejo zdrav sijaj, ne glede na to, ali jih uporabljate samostojno ali jih za dodatne koristi položite pod vlažilno kremo. Vendar je treba pri oljih upoštevati, da nimajo vlažilnih lastnosti.

  1. Preklopite na gostejšo vlažilno kremo

Zima je odličen čas, da povečate količino vlažilne kreme. Pomembno je, da izberete gostejše formulacije, ki vsebujejo sestavine, ki podpirajo kožno pregrado in vlažijo kožo. V pomoč so lahko sestavine, kot so ceramidi, glicerin, hialuronska kislina, niacinamid ter koloidna ovsena kaša in kamilica.

Vlažilna krema za obraz

Prav tako pozimi ne gre pretiravati z vlaženjem. V torbico spravite majhno tubo svoje najljubše zimske vlažilne kreme in jo po potrebi ponovno nanesite čez dan. Prvič jo nanesite zjutraj, ko jo je treba nanesti veliko količino in jo rahlo vtresti v kožo – po možnosti vlažno – dokler se popolnoma ne vpije. Ko je potrebno popravljanje, uporabite čopič za korektor ali podlago in ga nežno vtisnite v kožo čez ličila.

  1. Ne pozabite na piling

Čim hladnejše je vreme, tem večja je verjetnost, da se na koži zadržujejo odmrle kožne celice. Čeprav se koža naravno pilingira vsakih 28 dni, pozimi potrebuje več pomoči.. Pomembno je, da pozimi opravite piling, vendar lahko zmanjšate število pilingov na teden, da ne bi prišlo do prekomernega pilinga kože, ki lahko povzroči izsušitev.

Uporabljajte nežne pilinge in se po pilingu obvezno navlažite. Izogibajte se grobim pilingom, zlasti tistim, ki so narejeni z abrazivnimi jamicami.

  1. Dodajte vlažilno masko

Podobno kot vlažilna krema doda koži prepotrebno vlažnost, jo tudi dobra vlažilna maska. Maske delujejo nekoliko hitreje, poleg tega pa kožo preplavijo z vlažilnimi sestavinami, da je razlika opazna. Nekatere lahko celo zabrišejo gube in drobne linije, zlasti če vsebujejo hialuronsko kislino in niacinamid.

Naravna maska za obraz

Maske za obraz si predstavljajte kot dodatek k rutinski negi kože. Te namreč koži dostavijo visoko koncentracijo določenih aktivnih sestavin, pozimi pa jih lahko uporabljate skupaj z običajnimi izdelki za nego kože, ko jih potrebujete za nego suhe kože.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *