4 stvari, ki jih mora vsebovati krema proti staranju kože

Osnova nege kože je naravna krema za obraz, ki kožo navlaži, nahrani in okrepi. Hkrati si vsi želimo zmanjšati videz gub na obrazu.

Če sanjate o dobro navlaženi, žametni in zdravi koži ter želite zamakniti nastanek gub vam predstavljamo vam 4 stvari, ki jih mora vsebovati naravna krema za obraz, ki deluje proti staranju kože.

1.      Antioksidanti – zakaj so pomemben del vaše dnevne rutine

Antioksidanti, so za vsakodnevno nego vaše kože brez dvoma nujno potrebni. Zato definitivno ne smejo manjkati v vaši naravni kremi za obraz.

Antioksidanti lahko koristijo koži, saj preprečujejo ali upočasnjujejo staranje in poškodbe celic. Ljudje uživajo antioksidante v hrani in prehranskih dopolnilih ali pa uporabljajo antioksidativne izdelke za nego kože.

Poznamo precej odličnih antioksidantov. Pod antioksidante štejemo različne oblike vitaminov A,C in E, betakatoren, glutation, selen, zeleni čaj in različne izvlečke. Antioksidanti, kot so karotenoidi, so pomemben del povrhnjice, cink pa je potreben za nastanek novih celic. Selen preprečuje nastajanje gub, vitamin E pa lahko ščiti pred kožnim rakom.

Antioksidanti lahko :

  • ščitijo kožo pred prostimi radikali ali že zmanjšujejo že nastalo škodo na koži
  • pomagajo pri celjenju kože in proizvodnji naravnega kolagena
  • ščitijo kožo pred neugodnimi vplivi okolja

2.      Sestavine, ki sestavljajo kožo

Zdrava in mlada koža že sama po sebi vsebuje sestavine, ki ji pomagajo zadrževati vodo, jo obnavljajo in jo ščitijo pred okoljskimi vplivi.

Te sestavine namreč koži zagotavljajo sestavine, ki jih potrebuje za obnovo povrhnjice, preprečujejo izgubo vlage ter izboljšajo teksturo kože.

Med njih spadajo: ceramidi, lecitin, glicerin, maščobne kisline, polisaharidi, hialuronska kislina, kolagen, proteini, glikozaminglikani in še mnogo drugih.

Zato bodite pozorni, da vaša naravna krema za obraz, vsebuje vsaj eno od teh. Svetovala pa bi, da izberete kremo, ki vsebuje vsaj hialuronsko kislino. Ta je namreč odličen vlažilec, ki kože ne le navlaži temveč tudi ohranja njeno vlažnost.

3.      Sestavine, ki vplivajo na celično delovanje

Naša koža je vsakodnevno izpostavljena škodljivim vplivom iz okolja, hormonskim spremembam, staranju in sončnim žarkom. Rezultat tega so poškodovane kožne celice.

Če želimo, da prične koža proizvajati bolj zdrave, mlajše celice, ji moramo priskrbeti dovolj sestavin, ki vplivajo na celično delovanje.

Ključne sestavine, ki torej ne smejo manjkati v vaši naravni kremi za obraz so: niacinamid, retinol, sintetični peptidi, lecitin in adenosine trifosfat.

4.      Formula, ki ustreza tipu vaše kože

Zdaj, veste, kar mora vsebovati prav vsaka naravna krema za obraz, da lahko ima najboljši učinek. Vendar, ostaja še eno vprašanje : Kako izbrati pravi izdelek?

Danes na trgu namreč ne manjka izdelkov za nego kože. Izbira je velika – morda, celo prevelika. Zato imamo za vas dodatnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri izdelka.

  • Bodite pozorni na vaš tip kože in morebitne težave s kožo
  • Dnevne kreme morajo vsebovati zaščitni faktor in pigmente, za večerno nego pa takšne formulacije niso priporočljive
  • Poglejte, če je krema primerna kot podlaga za ličenje
  • Naravna krema za obraz naj ne bi vsebovala umetnih parfumov, konzervansov ter barvil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *