4 ANTI-AGE sestavine, ki jih potrebujete pri negi kože proti staranju

Kaj povzroča gube na čelu? Morda je največji krivec staranje. Zato nikoli ni prezgodaj začeti z rutinsko nego kože proti staranju.

Oblikovanje popolne rutine za nego kože proti staranju se začne zdeti preobremenjujoče (zlasti zaradi ponudbe izdelkov proti staranju) – vendar to ni potrebno.

Na srečo obstaja nekaj ključnih sestavin za preprečevanje staranja, ki so tako učinkovite, da vam lahko pomagajo pri izbiri pravih izdelkov za nego kože proti staranju.

Hialuronska kislina

Ko slišite “hialuronska”, pomislite na hidratacijo. Hialuronska kislina je naravni vlažilni polimer v naši koži. V prevodu: deluje kot goba, ki črpa in zadržuje veliko količino vode (humektant dobesedno pomeni “vlaži”).

Če ne bi bilo hialuronske kisline, bi bila naša koža veliko bolj suha in dovzetna za poškodbe zaradi sonca in gube.

Če je naša koža navlažena in dobro navlažena, voda razširi zunanjo kožno pregrado in pomaga zmanjšati videz drobnih linij in gub. Prav tako daje koži poseben sijaj, ki ga dobimo le z maksimalno hidracijo.

V vašo nego kože vključite vlažilno kremo za obraz s hialuronsko kislino in se sami prepričajte o njenih pozitivnih učinkih.

Vitamin C

Vitamin C ima številne pozitivne učinke na kožo. Gre za močan antioksidant, ki pomaga preprečevati poškodbe celic zaradi prostih radikalov, ki povzročajo prezgodnje staranje kože, poškodbe DNA celic in celo raka. S svojim antioksidativnim učinkom vitamin C pomaga ohranjati kožo mladostno in zdravo.

Poleg tega je vitamin C ključen gradnik vezivnih tkiv, kot so koža, hrustanec in kosti. Pomaga namreč pri tvorbi kolagena, ki ohranja kožo napeto, elastično in mladostno. Vitamin C je tudi pomemben pri zdravljenju ran in poškodb kože, saj spodbuja tvorbo novih celic in obnovo tkiva.

Poleg tega ima vitamin C sposobnost zmanjševanja hiperpigmentacije, kot so temni madeži, starostne pege in druge neenakomernosti v barvi kože. Lahko pomaga tudi pri zaščiti kože pred soncem in zmanjševanju vnetij v koži, kot so akne in druge vnetne bolezni kože.

Vitamin C je tako ena izmed ključni sestavin v negi kože proti staranju.

Niacinamid

Niacinamid, bolj znan kot vitamin B3, lahko popolnoma izboljša vsak postopek za nego kože proti staranju.

V nasprotju z drugimi vrstami vitamina B naše telo niacinamida ne proizvaja naravno. Vendar naj vas to ne odvrne – poln je potencialnih koristi, ki so pomembne za kožo. Najboljši način, da jih izkoristite, je, da jih dodate v svojo rutinsko nego kože.

Niacinamid je pogosta sestavina izdelkov, namenjenih izenačevanju polti. Razlog za to (in zakaj je koristen pri negi kože proti staranju) je, da je namenjen odpravljanju znakov staranja kože, kot so hiperpigmentacija, temne lise in druge vrste obarvanosti. Če vas skrbi še odvečen sebum, lahko niacinamid pomaga tudi pri tem.

Bodite prepričani, da je razbarvanje kože, ki se sčasoma pojavi, naravni del staranja. Če pa vas zanima, kako zmanjšati pojav obarvanosti, je niacinamid morda vaše novo zlato za nego kože.

SPF

S staranjem kože morate biti vse bolj pozorni na zaščito pred soncem. SPF ali zaščitni faktor pred soncem je temeljna sestavina vsake rutinske nege kože, še toliko bolj pa pri staranju kože. Morda ne spodbuja tvorbe kolagena, vendar s staranjem ohranja količino preostalega kolagena.

Čeprav SPF ni “sestavina” sama po sebi, je vsekakor zelena zastavica, na katero morate biti pozorni, ko urejate zbirko izdelkov za lokalno nego kože. Z uporabo kreme z zaščitnim faktorjem (priporočamo vsaj SPF 30 ali več) kožo zaščitite pred žarki UVA in UVB, ki so med prvimi znanilci staranja zaradi sončne svetlobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *