Najboljša nega kože v tridesetih

Tako kot v najstniških letih se je tudi vaša koža začela močno spreminjati. Morda ste začeli opažati več drobnih linij in gub, morda imate temne lise in temne kolobarje, tekstura vaše kože pa morda ni več tako mehka, kot je bila včasih.

Zdaj, ko postajate nekoliko starejši, je čas, da začnete resneje skrbeti za kožo. Toda brez skrbi, poskrbeli smo za vas z najboljšo rutino za trideseta leta, s katero boste ohranili mladosten sijaj kože.

Ne glede na to, ali ste šele začeli opažati znake prezgodnjega staranja ali pa jih želite preprečiti, vam bo ta preprosta rutina pomagala.

Nega kože pri tridesetih: Zakaj je tako pomembna?

Ker je vaša koža največji organ v vašem celotnem telesu, je vedno izpostavljena škodljivim okoljskim dejavnikom in bi morala biti nekaj, za kar želite skrbeti. Z izvajanjem najboljše rutinske nege kože v 30. letih lahko ohranite zdravo in mladostno kožo ter preprečite težave s kožo, kot so gube, drobne linije in temne lise.

Obstaja nekaj razlogov, zakaj je rutinska nega kože v tridesetih letih pomembna. Prvič, s staranjem se začne izmenjava kožnih celic upočasnjevati, zato je pomembno, da redno uporabljate piling kisline, ki spodbujajo izmenjavo celic in preprečujejo poroženevanje kože.

Poleg tega naše telo s staranjem proizvaja manj kolagena, kar lahko vpliva na elastičnost kože. Zato lahko z uporabo izdelkov proti staranju s ključnimi sestavinami, kot so retinol, hialuronska kislina ali vitamin C, spodbudimo tvorbo kolagena in poskrbimo, da bo koža videti napeta in čvrsta.

Pomembno je tudi, da v 30. letih kožo zaščitite pred soncem. Poškodbe zaradi UV-žarkov se sčasoma kopičijo, zato je ključnega pomena, da v 30. letih začnete redno uporabljati kremo z zaščitnim faktorjem, da preprečite temne lise, gube in druge znake staranja.

3 znaki prezgodnjega staranja kože

Koža se s staranjem spreminja, to je samoumevno. Nekatere od teh sprememb so posledica genetike in življenjskega sloga, veliko pa jih je povezanih s samim procesom staranja.

Zato je tako pomembno, da glede na svojo starost in tip kože prilagodite dobro rutino nege kože. Če ste stari 30 let, vam predstavljamo pet najpogostejših težav s kožo, na katere morate biti pozorni:

  1. Drobne linije in gube

V tridesetih letih koža začne zmanjševati proizvodnjo elastina in kolagena.Ta proces se imenuje notranje staranje in je glavni razlog za pojav drobnih linij in gub.

Obstajajo tudi drugi vidiki, ki lahko pospešijo nastanek drobnih linij in gub, kot so kajenje, izpostavljenost soncu, dehidracija in nezadostna prehrana.

Dobra novica je, da lahko storite veliko stvari, s katerimi lahko preprečite in zmanjšate pojav drobnih linij in gub. Dobro je začeti z zdravo nego kože.

2. Neenakomerna tekstura kože

Obstaja nekaj stvari, ki lahko povzročijo starostne pege in neenakomeren ten kože v 30. letih. Prvič, s staranjem se lahko začnejo kazati poškodbe zaradi UV-žarkov in žarkov UVB, ki so nastale v mlajših letih.

Drugič, hormonske spremembe lahko povzročijo težave s pigmentacijo. In nazadnje, vnetja zaradi aken ali drugih kožnih bolezni lahko povzročijo potemnitev kože.

3. Suha koža

Ko je vaša koža mlada, ima eno supermoč: v kožni pregradi lahko zadržuje vlago! Vendar se s staranjem začne menjava kožnih celic upočasnjevati, kar pomeni, da se vlaga ne obnavlja tako hitro.

Suha koža je ena najpogostejših težav kože v tridesetih letih, saj se v tem času začne zmanjševati naravna proizvodnja olja v koži, ki izgubi svojo supermoč, zato je bolj nagnjena k izsušitvi in dehidraciji.

Poleg tega lahko k suhi koži prispevajo tudi okoljski dejavniki, kot sta veter in hladno vreme.

Nasveti za najboljšo nego kože v 30. letih

  1. Poiščite čistilno sredstvo za svoj tip kože

Umivanje obraza z nežnim čistilnim sredstvom, oblikovanim za vaš tip kože, je pomembno, saj s staranjem vaša koža postaja bolj dovzetna za poškodbe. Umazanija, ličila in olje lahko zamašijo pore in povzročijo izbruhe.

Poleg tega je starajoča se koža bolj suha kot mlada, zato je pomembno, da je navlažena in čista.

Začnite s čistilno peno za obraz, ki je primerna za vaš tip kože. Če imate suho ali občutljivo kožo, poiščite nežno in vlažilno formulo. Če imate mastno ali mešano kožo, izberite čistilno sredstvo, ki je namenjeno obvladovanju maščob in izbruhov.

2. SPF ni le za na plažo

Krema za zaščito kože pred soncem s širokim spektrom ni namenjena le ljudem, ki veliko časa preživijo na prostem. Tudi če delate v pisarni, ste še vedno izpostavljeni škodljivim UV-žarkom sonca. Zato je pomembno, da zaščito pred soncem z vitaminom e uporabljate vsak dan, tudi če se ne nameravate odpraviti na plažo ali v park.

Zakaj? Ker večina težav z nego kože izvira iz neuporabe kreme z zaščitnim faktorjem, zato lahko z njeno uporabo preprečite te vidne znake in se izognete kožnemu raku.

3. V svojo rutino nege kože dodajte piling

Ko se staramo, se naše celice obnavljajo veliko bolj počasi. To pomeni, da se odmrle celice običajno kopičijo na površini naše kože, zaradi česar je ta videti dolgočasna in suha. Nežen piling pomaga odstraniti te odmrle celice, očisti zamašene pore in razkrije svetlejšo in bolj zdravo kožo pod njimi.

Poznamo dve glavni vrsti pilingov: mehanski in kemični pilingi. Mehanski pilingi delujejo tako, da mehansko odstranijo odmrle kožne celice, medtem ko kemični pilingi uporabljajo aktivne sestavine, kot sta glikolna ali mlečna kislina, da jih raztopijo.

4. V nego kože dodajte serum z antioksidanti

V tridesetih letih se sposobnost kože za obnavljanje začne zmanjševati. Ta proces se imenuje oksidativni stres in je glavni vzrok za drobne linije, gube in druge znake staranja.

Eden od načinov boja proti oksidativnemu stresu je uporaba antioksidativnega seruma. Antioksidativni serumi običajno pomagajo zaščititi kožo pred poškodbami prostih radikalov, ki lahko poškodujejo kožno pregrado.

Med najboljšimi antioksidanti za vašo kožo so vitamin C, vitamin E in izvleček zelenega čaja. Te sestavine lahko pomagajo polepšati vašo polt, izboljšajo elastičnost in se borijo proti agresorjem iz okolja.

5. Uporabljajte vlažilno kremo

Vaša koža je morda bolj suha kot v dvajsetih letih, zato je uporaba vlažilne kreme za obraz v tem desetletju še kako pomembna. Ne le, da bo pomagala ohranjati vašo kožo navlaženo, ampak lahko tudi pomaga zmanjšati videz gub in drobnih linij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *