Zakaj bi morali uporabljati kremo z zaščitnim faktorjem tudi jeseni?

Poletje je za nami, sončne kreme pa smo morda že odložili v predal. A v resnici jesen ni čas, ko bi smeli pozabiti na zaščito pred soncem.

UVA žarki ne poznajo »sezone«

Čeprav oktobra sonce morda ne daje občutka »vročine«, so njegovi žarki še vedno sposobni povzročiti škodo na vaši koži. Medtem ko se UVB žarki, odgovorni za sončne opekline, resnično umirijo jeseni, se UVA žarki, ki so krivi za gube in staranje kože, ne ozirajo na sezono. Ti žarki so prav tako nevarni novembra kot julija.

Torej, če ste mislili, da ste varni pred njimi, ko je zunaj hladneje, se motite. Čeprav morda ne boste občutili pekočega sonca na koži, so ti nevidni žarki še vedno prisotni in lahko povzročijo dolgoročne poškodbe na vaši koži.

Krema z zaščitnim faktorjem za celostno zaščito in mladostni videz kože

Zagotovo ste že slišali, kako pomembno je uporabljati kremo za zaščito kože pred soncem, pa veste zakaj? Naša koža nas ščiti pred škodljivim ultravijoličnim sevanjem, zato moramo uporabljati kremo za sončenje, da se zaščitimo pred škodljivimi UV-žarki.

Tudi v oblačnih dneh je naša koža dovzetna za sončne žarke, ki lahko sčasoma povzročijo kožnega raka, spremembo barve in gubice. UV-sevanje naj bi bilo namreč odgovorno kar za 80 % prezgodnjega staranja kože.

V nasprotju s sončnimi opeklinami in porjavelostjo, ki se pojavijo v nekaj urah ali dneh, se fotostaranje, torej zunanje in notranje spremembe na koži zaradi izpostavljenosti soncu, razvija več desetletij.

Izpostavljenost UV-sevanju sproži vnetne procese v koži, ki okrepijo neposredne škodljive učinke UV-sevanja in povzročijo žilne spremembe, kot sta rdečica in rdečica. In hkrati izčrpa vitamine in antioksidante v koži.

Pojav globokih gub in povešanje kože je povezano s tem, da izpostavljenost UV žarkom zmanjšuje količino kolagena v koži. In ko v koži več ni kolagenskih vlaken, koža nima več opore, zato se povesi.

Pripravite vašo kožo na jesen s pravo sončno kremo

Naravno je, da v jesenskih mesecih ne boste potrebovali tako močne zaščite kot poleti. Namesto tega lahko izberete sončno kremo z nižjim SPF faktorjem, na primer SPF 30. Pomembno pa je, da ta krema ščiti tako pred UVA kot UVB žarki. To zagotavlja celovito zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov.

Poleg zaščite pred soncem jesenska sončna krema vsebuje tudi vlažilne sestavine, kot sta glicerin in hialuronska kislina. Te sestavine bodo pomagale ohranjati vašo kožo navlaženo in prožno tudi v hladnejših in bolj vlažnih razmerah, ki so značilne za jesenske mesece.

Hyaluron Face Cream krema z zaščitnim faktorjem 30  se hitro vpije v kožo in ne pušča mastnega videza. Naravne sestavine, kot so hialuronska kislina, jojobino olje, glicerin, niacinamid in vitamin E bodo vašo kožo navlažile in nahranile.

SPF krema

Širok spekter zaščite ZF 30 zagotavlja ustrezno zaščito pred UVA in UVB žarki ter prezgodnjim staranjem kože. Vlažilna krema za obraz z zaščitnim faktorjem je primerna za vse tipe kože po 20. letu, odlično pa se obnese tudi kot podlaga za ličenje.

Čeprav se zdi, da je sončna krema rezervirana za poletne mesece, je pomembno razumeti, da so škodljivi učinki sončnih žarkov prisotni skozi vse leto. Jesen ni izjema, zato je uporaba sončne kreme tudi v tem letnem času nujna. Zaščitite svojo kožo pred prezgodnjim staranjem in drugimi težavami s kožo ter uživajte v udobju jesenskih dni, hkrati pa ohranjajte zdravje svoje kože.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *