PREHOD NA PRESNO HRANO – 2. dan

Danes sem drugi dan na 100 odstotni presni hrani. Čeprav sem že zelo dolgo na prehrani, ki zahteva vnos vsaj 70 odstotkov žive hrane, sem se tokrat odločila, da bom prešla na hrano, ki je sestavljena iz nepredelanega sadja in zelenjave, semen in oreščkov. V namen propagiranja zdravega življenjskega sloga – predvsem zdrave prehrane – sem se odločila, da bom svoje vsakodnevne izkušnje delila na svojem blogu Skrivnost zdravja.

Pred tremi leti sem kot še študentska na tem blogu pričela z ozaveščanjem o zdravem življenjskem slogu. Ozaveščanje in svetovanje je kasneje preraslo v moje delo, saj sem v njem odkrila svoje poslanstvo. Vso znanje, ki ga imam, sem sama iz najrazličnejših strani in predvsem lastnih preizkušanj s vplivom hrane na telo, pridobivala več let. Pri tem sem spoznala, kako nam prehranjevalne navade, ki smo jih s socializacijo prevzeli od okolja, preprečujejo poslušati resnične potrebe našega telesa. Tudi sama sem se včasih zelo težko odpovedala kavi, sladoledu, kruhu, pici… Čeprav že več let pazim na to, kar jem in sem že več kot 10 let vegetarijanka, sem se z letošnjim letom odpovedala vsem sladkarijam, ki jih nadomeščam z zdravimi sadnimi sladicami in izdelkom živalskega izvora (tudi jajcem, mleku, medu). Na srečo mesnih izdelkov že dolgo nisem več uživala, zato teh izdelkov nisem niti malo pogrešala… Tudi izdelki, kot so mleko in jajca, so bili na mojem jedilniku le kot del drugih živil, nikoli pa jih nisem uživala kot samostojno jed.

Moja pot

Pred letom in pol sem povsem spontano izdala svojo prvo knjigo Zdravo hujšanje je naravno hujšanje. Takrat si niti zamislila nisem, da bo tako uspešna. Knjiga je prav tako prevedena v hrvaški jezik (v prihodnosti še sledi kakšen drugi jezik). Te dneve izzide tudi moja druga knjiga z naslovom Vitki in zdravi, kjer podeljujem svoje dodatne izkušnje, v njem pa so tudi težko pričakovani recepti, ki temeljijo na zdravem kombiniranju hrane in 4-tedenski jedilnik, primeren za hujšanje in/ali odpravo celulita in/ali razstrupljanje telesa. Prehranjevanje, ki ga priporočam iz lastnih izkušenj, temelji na zdravem kombiniranju hrane s katerim preprečimo prebavne težave. Ravno neprimerne kombinacije hrane v obroku so poleg uživanja velikih količin škroba in sladkorja krive za nastajanje maščevja. Celulit in najrazličnejše degenerativne bolezni so znak zastrupljenosti organizma s toksini, kar povzroča uživanje procesirane (obdelane) hrane, ki ni primerna za človeško telo – meso, mleko, jajca, koncentrirani ogljikovi hidrati – ter je povrhu še polna kemije, ki jo dodajajo ob rasti ali predelavi hrane (aditivi, hormoni, pesticidi…). V knjigi je predstavljen način prehranjevanja, ki omogoča vzpostavljanje kislo-bazičnega ravnovesja v telesu, ki omogoča hujšanje, razstrupljanje celulita in odpravo bolezni. Prehranjevanje temelji na vnosu vsaj 70 odstotkov žive hrane. Takšen odstotek nam ob primerni izbiri ostale hrane še omogoča, da obdržimo telo v zdravem ravnovesju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *