PREHOD NA PRESNO HRANO – 7. dan

Včeraj je bil za menoj prvi teden, ko sem zgolj na presni veganski prehrani. Počutje je več kot odlično. Fizičnega razstrupljanja ne čutim, vsekakor pa opažam, da sem se začela čistiti čustvene navlake, kar prinaša veliko olajšanje. Končno si znam vzeti tudi več časa za počitek, pogovor in druge prijetne strani. Nočem več, da se moji dnevi vrtijo samo okrog dela, pomembno mi je postalo vzpostavljanje ravnovesja.

Včerajšnji jedilnik

Za zajtrk lubenica. Imela sem dve malici, pri prvi sem pojedla dve banani, pri drugi pa popila sok iz domačih jabolk in blitve. Za kosilo sem imela solato iz raznovrstne zelenjave, za večerjo pa 0,5 kg grozdja.

Pozitivne spremembe

Opažam, da imam več časa, saj za pripravo obrokov ne porabim veliko časa. Med tem ko kuhanje in pospravljanje vzameta veliko časa, za pripravo solate potrebujem le kakšnih 10 minut. Medtem ko sva prej pomivalni stroj napolnila v enem dnevu, je v dneh dnevih še napol prazen. Tud štedilnik in pečica samevata. Le partner si sem in tja naredi kakšen enostaven kuhan obrok, večina časa pa se mi kar pridružuje pri mojem prehranjevanju. Tudi med službenim časom je na sadju, saj ima v službi sadno malico, nekaj sadja pa si odnese s seboj.

Velike spremembe opažam v ustni votlini. Včasih sem zjutraj komaj čakala, da si umijem zobe, zdaj pa se že brez umivanje zob počutim sveže. Tudi bele obloge na jeziku se pojavljajo le še v minimalnih količinah. Če imate bele obloge na jeziku naj vas opozorim, da je to znak obremenjenosti telesa s toksini, kar je posledica preobremenjenosti telesa z napačno prehrano.

Moja koža je vedno bolj sijoča. Naj povem, da se pri meni vsaka napačna hrana najprej odraža na koži. Čeprav nisem več najstnica (sem v drugi polovici tretjega desetletja), se vsaka napačna hrana odraža na moji koži v obliki mozoljčkov. Stanje moje kože je ogledalo zdravja mojega telesa. Tako lepe kože kot sedaj že dolgo nisem imela, kar mi daje še eno potrditev, da delam v pravi smeri. Najbolj me zanima, kakšen učinek bo sprememba prehranjevalnih navad imela pri menstruaciji. Moja želja je, da se znebim neprijetnih krčev s katerimi imam težave prvi dan. Glede na to, da je že zdaj vsak mesec lažje, pričakujem da bo ta mesec že veliko bolje.

Danes grem drugemu tednu nasproti… Komaj čakam, da bo za mano kakšem mesec, saj se pravi učinki vsake spremembe kažejo šele po kakšnem mesecu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *